Yatış Bilgileri
21 Şubat 2020

POLİKLİNİK MUAYENE SÜRECİ

Hastanemizde muayene olmak isteyen hastalar Merkezi Hastane Randevu Sisteminden (182 numaralı telefon) ve internet aracılığıyla randevu alabilmektedirler. Acil durumlar haricinde randevusuz hasta muayene edilmemektedir. Randevu saatinde gelen hasta kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra ilgili poliklinikte randevu saatine uygun olarak muayene edilmektedirler. Muayene sonrasında doktor tarafından istenen tetkik ve tahlillerden bazıları aynı gün yapılabilmekte ancak eko, efor gibi tetkikler için randevu verilmektedir.  Yatışı gereken hastaların yatış işlemi yine banko görevlileri tarafından yapılmakta servise bağlantı kurulması ve yatak ayarlama işlemleri için de hasta yatış prosedürüne uygun olarak yatış memuruna hasta yönlendirilmekte ve yatış işlemi gerçekleşmektedir.

SOSYAL GÜVENCESİ OLUP OLMAMA DURUMUNA GÖRE YAPILAN İŞLEMLER

Sosyal Güvenlik Mensubu Hastalar

Sosyal güvenlik kurumu mensubu hastaların TC kimlik numaraları ile provizyon sorgulanır.

 Hastaya ait provizyon alınır. Ve hasta için bir gss takip no’ su alınır.

Sosyal Güvencesi Olmayan Hastalar

  1. Sosyal güvencesi olmayıp ödeme gücü bulunmayan hastanemize başvuran hastalar ücretli statüsü ile hastanemize kabul edilir. Ancak özellikli (18 yaş altı, bimekan, acil gibi) hastalar için uygulama SGK nın ilgili hükümlerince yapılmaktadır.
  2. Hastanemize başvuran ve ödeme gücü ve sosyal güvencesi olmayan hastalar ilk muayeneden sonra yatmaları halinde hastanemizden aldıkları “İLGİLİ MAKAMA” yazısı ile bağlı bulundukları kaymakamlığa başvururlar. (Bu işlemler acil yatan hastaların yakınları varsa yakınları tarafından eğer yakını yoksa hastanemizin sosyal hizmet uzmanı ile sevk evrağı hizmetleri memurları istişareli olarak hastanın işlemlerini yürütür.)
  3. Kaymakamlık tarafından yapılan araştırma sonucunda eğer hasta yeşilkart alacak durumda ise yeşilkart işlemleri tamamlatılır. Eğer hasta yeşilkart çıkartamayacak durumda ise, kaymakamlık tarafından hastanemizce doldurulmak üzere TANI_TEDAVİ DURUM BELGESİ hastaya verilir ve hastanemiz tarafından formun gerekli yerleri doldurulup hastanın ücret sorunu çözülür.

    Kimsesiz Ve Yardıma Muhtaç Hastalar

  4. Kimsesiz, yardıma muhtaç veya bi mekan hastalar hastaneye başvurduklarında hastanemiz sosyal hizmetler uzmanına başvuracaklardır.
  5. Sosyal hizmet uzmanı ücretle ilgili tüm problemlerle sevk evrağı hizmetleri görevlileri ile irtibat halinde gerekli desteği sağlayacaklardır.

    Özel Sigortalar

  6. Özel sigortalı hastalar hastanemize gelmeden önce telefonla randevu alırlar. Özel sigortalı hasta sigorta kartının fotokopisini çektirip gelir.  Daha sonra özel sigorta birimine gelerek kayıt yaptırırlar.
  7. Kaydı yapıldıktan sonra sigortalıya ait doktorun dolduracağı formlar verilir. Sigortalı kendine ait bölümleri doldurur ve imzalar. Polikliniğe gidip muayenesini olur. Doktor muayene ettikten sonra ne tetkikler istediyse onları yaptırır. İşlemleri bittikten sonra Özel Sigorta birime gelir.
  8. Hastaya ne yapıldıysa onların 1 adet fotokopisi çekilir. En son aşamada hasta gitmeden önce sigortaya telefon açılır ve provizyon alınır. Provizyon işleminden sonra hastanın ödemesi gereken % de payını öder. Makbuzunu alır. Makbuzun fotokopisi çekilir. Hastanın faturası kesilir. Hastanın faturasıyla birlikte bütün evrakları sigortaya gönderilir.
  9. Yatan hastalarda; ameliyat veya anjio olacaksa doktor istem kağıdını doldurur. Hastaya hasta kabul kağıdı verilir. Hasta kağıdı doldurur ve imzalar. Hastanın kaydı yapılır. Kartının fotokopisi alınır. Doktorun doldurmuş olduğu istem kağıdı, hasta kabul kağıdı ve kartının fotokopisi sigortaya fakslanır. Sigortadan onay alınır.
  10. Hastanın yatışı yapılır. Hastaneden çıkmadan 1 saat önce gelip dosyasının içindeki bütün evrakları getirir. Doktorun yazdığı anjiyo yada epikriz raporunu da getirir.2. kez sigortaya faturasıyla beraber fakslanır. Onay alınır. Sigorta hastanın masrafını karşılarsa onay verir. Hastanın taburcu işlemleri yapılır. En son aşamada faturası, onay kağıdı ve diğer evraklar sigortaya gönderilir.